Main menu:
INRIDNING, GRUNDUTBILDNING, VIDAREUTBILDNING OCH TILLRIDNING
Vi tar emot ponnyer och hästar i storlek från ca 135-
Alla typer av hästar och ponnyer är välkomna. De mindre ponnyerna bör dock inte vara alltför smäckra, då utbildningen utförs av vuxna ryttare.
Camilla har lång erfarenhet av att rida in och utbilda hästar och ponnyer, och har belönats med flera uppvisningspris vid utställningar och premieringar.
Några av de hästar och ponnyer som vi har ridit in:
Egna hästar 2005-
Egna hästar, tidigare: Zac, Nanette, Tootsie
ATT TÄNKA PÅ
Utbildningen går alltid stegvis och metodiskt tillväga, samtidigt som den anpassas individuellt för varje häst. Arbete från marken, tillvänjning vid utrustning och miljö, longering och ridning i både paddock och ute ingår alltid, därutöver kan tillkomma visning vid hand, löshoppning, tömkörning, transport till ridhus, hoppning etc, alltefter behov och önskemål.
I stora drag följer vi
Jag vill ha med grimma, träns samt täcke (om de ska vara täckade). Har ni sadel och benskydd får ni gärna lämna med det, men det är inte alltid jag använder det. Dock testar jag alltid att det passar ordentligt, speciellt när det gäller tillridningshästar, för dessa har ofta sadlar som inte ligger bra. Själv har jag ca 12 sadlar i olika bomvidd och med både rakare och mer svängd bom, så det finns oftast någon som passar bra, om hästen inte är extrem i sadelläget. Dessutom har jag olika typer av bett i olika storlek samt även olika varianter av bettlöst (hackamoor, side-
Speciellt på unghästar som ska ridas in är det viktigt med en sadel som passar, så att de inte förknippar sadeln med obehag. Paddar och underlag kan lätt glida och orsaka mer skada än nytta. Och eftersom hästar ser så olika ut i sadelläget är det självklart att det inte finns en sadel som passar till alla, speciellt om man tar emot både halvblod, kallblod, ponnyer, fullblod, travare, araber etc.
Här hittar du inläggen i bloggen som handlar om unghästutbildning.
VILLKOR
Kostnad enligt avtal, beroende på hästens storlek, tidsperiodens längd, om det gäller uppstallning eller bete osv. Medtag eget kraftfoder och mineraler.
Hästen bör vara vaccinerad mot stelkramp och hästinfluensa, samt att ev vargtänder är borttagna. Hästägarförsäkran ska lämnas innan avlastning. Uppstallning och hantering sker på ägarens risk. Tala om ev olater och egenheter som hästen har, så att vi har möjlighet att ta hänsyn till detta i hanteringen, om det behövs.
Vi kan även åta oss att åka ut till hästar i närområdet och arbeta med dem på plats hos er. Grundpriset är 200 kr/gång, milersättning 19 kr/mil tillkommer.
ÖVRIGT
Oavsett hästens ålder kan vi hjälpa er med:
* Visning vid hand
* Löshoppning
* Longering
* Tömkörning