Om Stall Callimac - Stall Callimac

Search
Go to content

Main menu:

Om Stall Callimac

Om Stall Callimac

Stall Callimacs ledstjärna

Det första och viktigaste är att alltid arbeta med hästen, att göra det lätt för den att göra rätt, och att bygga positiva upplevelser!  



KUNSKAP:

   

* Vi jobbar med hela hästbiten: avel, uppfödning, utbildning av unga hästar, visning på premiering/utställning/3-årstest och tävlingar med både unga hästar och äldre. Därför vet vi vad som krävs på varje nivå, vad som kännetecknar en bra häst, och hur man rätt ska utbilda hästen för att den ska komma till sin rätt och kunna ha framgång vid tävlingar.

* Vi har kompetensen att utbilda ryttarna hela vägen i dressyr på ponny, från rena nybörjare upp till SM-nivå och FEI-program i dressyr. På stor häst, från nybörjare upp till och med Medelsvår B dressyr. Och när det är dags att ta steget upp till S:t Georg, kan vi slussa vidare till andra tränare. I hoppningen har vi kunskap att grundutbilda häst och ryttare, upp till LA-nivå (120 för stor häst).

* Camilla har själv tävlat, utbildar hästar, utbildar ryttare och ekipage, samt dömer på dessa nivåer. Dessutom har hon stor erfarenhet av att lära ut även till nybörjare och orutinerade ryttare. Fördelen med detta är att det finns en röd tråd, hon vet vad utbildningen ska leda till och vad som krävs för detta, och eleverna får lära sig rätt redan från början och behöver inte lära om, för att kunna gå vidare.


TRIVSEL:


* Litet och familjärt. Alla hästar, både våra egna hästar och våra utbildningshästar, hanteras och tränas personligen, och efter sina egna individuella förutsättningar.

* Flexibelt. Har ni egna önskemål så försöker vi att anpassa oss. Är ni några kompisar eller en familj, som vill ha en uteritt eller en kurs tillsammans, så kom med era önskemål ordnar vi något skräddarsytt bara för er. Dock inom den inriktningen vi har - dvs dressyr, hoppning och/eller uteritter. Camilla åker också ut och håller träningar, seminarier, programridning etc där ni önskar. Lite mer "udda" saker som vi har hjälpt till att ordna är "barnkalas" med ridning, svensexa/möhippa med ridning samt ponnyridning.

* Alla är lika välkomna, oavsett om man rider egen häst/ponny eller någon av våra, och oavsett ålder och utbildningsnivå. Alla typer av hästar och ponnyer är också välkomna, det spelar ingen roll om det är dressyr- eller hoppstammade halvblod, araber, fjordhästar, shetlandsponnyer, ridponnyer, f d travare, fullblod, islandshästar, russ eller andra ponnyer eller kallblod. Den begränsning vi har vid ridning på våra hästar, är ryttarens storlek i förhållande till hästens. Vi har mest ponnyer, men även några större hästar finns tillgängliga. Därför har vi satt en maxvikt på 80 kg vid ridning på våra hästar.  

* Vi utgår alltid ifrån elevernas och deras hästars förutsättningar, och försöker göra det bästa av det.
Alla duger som de är, man behöver inte ha senaste utrustningen, dyraste hästen eller mest pengar. Tyvärr har vi något begränsade resurser att ta emot elever med handikapp och/eller olika diagnoser, då vår anläggning t ex inte är rullstolsanpassad. Men kontakta oss gärna för att höra vilka möjligheter som finns.

* Ni behöver inte vara tävlingsryttare eller vilja tävla för att träna här. Det viktiga är att ni vill arbeta med er själva och förbättra er ridning och ert förhållande till hästen. Och förstås att ni har samma inriktning som vi har!

* Fin natur, med mycket skog och sjöar, och milslånga skogsvägar och grusvägar. Mycket av utbildningen och träningen sker utomhus, både i paddock och i naturen. Detta gör att uteritter blir naturligt; hästarna får omväxling och miljöträning, får arbeta på varierande underlag, blir trafikvana och övar upp balans och koordination i backar och kuperad terräng. Även för ryttarna blir uteritter något naturligt, och en möjlighet att testa sina kunskaper utanför ridbanan.

* Lugn och naturskön omgivning, med många sevärdheter, både orörd natur med vilda djur och gamla kulturlandskap.


FÖR HÄSTENS BÄSTA:

* Daglig utevistelse för alla hästar. Under sommarhalvåret går våra egna hästar på bete i flock, hela eller delar av dygnet. Det är viktigt att hästarna kan röra sig i frihet, och har tillfälle till social samvaro med andra hästar. Hästar som inte är våra, har alltid tillgång till rasthagar, med eller utan sällskap, beroende på ägarens önskemål. Stannar de en längre tid så har även de möjlighet till bete.

* Vi försöker se till varje häst, och hitta vad den är mest lämpad till.

* Målet är att ryttarna ska arbeta med hästen, inte mot den. Därför arbetar vi mycket med ryttarnas sits, balans och inverkan, och med att lära ut hur hästar fungerar. Vi erbjuder även sitsträning på longerlina, och har eleven inte ridit så mycket innan så börjar vi alltid med detta.  

* Om vi lämnar ut en häst på foder, så vill vi att häst och ryttare ska fungera ihop så bra som möjligt. Därför ingår ett antal lektioner eller en träningshelg.


 
Back to content | Back to main menu